28. 5. 2019

 Ohrožení pod vlivem návykové látky

 V pondělí 27. května 2019 okolo čtrnácté hodiny zastavili a kontrolovali fulnečtí policisté řidiče vozidla značky Renault. Během silniční kontroly byl jednašedesátiletý řidič vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, při které mu byla naměřena hodnota dosahující téměř dvě promile alkoholu v dechu. Policisté muži další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený přečin hrozí až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Nalezenou peněženku nevrátil

Policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který v neděli 26. května 2019, v Příboře u vlakového nádraží, poblíž řeky Lubiny, si měl ponechat nalezenou pánskou peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Peněženku na místě zapomněl čtyřicetiletý muž z Kopřivnice, když se pro ni po chvíli vrátil, byla již peněženka pryč, přičemž nikdo ji do současné doby nevrátil a ani neodevzdal na příslušný úřad. Tímto protiprávním jednáním způsobil dosud nezjištěný pachatel škodu přesahující 8 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Pátrání

Ostravští kriminalisté, specializující se na problematiku pátrání, pokračují v úkonech ke zjištění totožnosti neznámého muže. Mrtvý byl nalezen ženou, která venčila psa, dne 13. 11. 2011 krátce po šesté hodině ranní v Ostravě, poblíž vítkovického nádraží. Policisté po oznámení nálezu mrtvého započali také s úkony ke zjištění jeho identity. Byla vyžádána stanoviska znalců, pátrání bylo vedeno v natipovaných oblastech i prostředí. O pomoc byla požádána Vaším prostřednictvím také veřejnost. Po zveřejnění kriminalisté prověřovali několik poznatků, které sdělila veřejnost. Žádný z dosud realizovaných postupů nevedl ke zjištění totožnosti mrtvého.

Opětovně se proto obracíme na veřejnost a znovu žádáme o pomoc. Jednalo se o muže ve věku možná čtyřicet až pětačtyřicet let, vysokého 180 cm, rezavých vlasů a vousů. Oblečen byl do žlutomodré bundy s nášivkou WM Sport na levé části hrudi, modrých riflí a červených podkolenek. V době nálezu nebyl muž obutý.

Jakékoliv informace svědků k identitě muže sdělte prosím na lince 158. Za pomoc děkujeme.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice