29. 6. 2021

Krádež volně odložené ledvinky na břehu hlučínské Štěrkovny

V přesně neustanovené době mezi čtrnáctou hodinou odpolední a devatenáctou hodinou podvečerní 26. června letošního roku doposud neznámý pachatel spáchal v prostoru Sportovně rekreačního areálu Štěrkovna na ulici Celní v Hlučíně přečin krádeže tím, že u zde instalované nafukovací skákací trampolíny odcizil volně odloženou příruční tašku – ledvinku značky Nike černé barvy s mobilním telefonem značky Apple iPhone 8+, s kartou Odis a se svazkem klíčů, čímž poškozené fyzické osobě z Opavska vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši přes 17 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Hlučíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

 

Vloupání do zahradní chatky v obci Šenov u Nového Jičína

Doposud neznámý pachatel spáchal v zahrádkářské kolonii na ulici Mlýnské v obci Šenov u Nového Jičína přečin krádeže tím, že neoprávněně vstoupil na oplocený pozemek 80leté místní ženy a po násilném vniknutí se vloupal do objektu rekreační chaty, ze které odcizil akumulátorové nůžky, televizor, vzduchový filtr, strunovou elektrickou sekačku, zastřihovač keřů, instantní polévky a nealko nápoje, vše v hodnotě téměř 11 tisíc korun. Skutek se stal v blíže nezjištěné době mezi osmnáctou hodinou podvečerní 26. června a jedenáctou hodinou dopolední 27. června 2021. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na novojičínské policejní číslo 974 735 651.

 

Krádež volně odloženého batohu v kopřivnickém nočním baru

V přesně neustanovené době mezi třiadvacátou hodinou večerní 26. června a čtvrtou hodinou ranní 27. června tohoto roku doposud neznámý pachatel spáchal v prostorách baru na ulici Záhumenní v Kopřivnici přečin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, že využil nepozornosti poškozeného 32letého místního muže a odcizil mu volně odložený batoh. V něm se nacházel mobilní telefon značky Huawei, peněženka s finančními prostředky, s různými osobními doklady a s platebními kartami, svazek klíčů, dioptrické brýle, pánská kosmetika a tričko černé barvy, vše v hodnotě 12 a půl tisíce korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení v Kopřivnici a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, financí, dokladů a platebních karet, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na kopřivnické policejní číslo 974 735 731.

 

Případ vloupání do novojičínské provozovny objasněn

V nedávných dnech byla široká veřejnost prostřednictvím médií informována o případu, který se stal mezi 11. a 14. červnem letošního roku na ulici Dolní brána v Novém Jičíně. V té době se tehdy neznámý pachatel vloupal do prodejny s maloobchodním zbožím, ze které odcizil sto kusů balení barev na vlasy, různé druhy a množství oděvních svršků o počtu nejméně sto třicet kusů, jedenáct párů bot, čtyřicet kusů pánského spodního prádla a přibližně stejný počet kusů dámského spodního prádla a dále cestovní tašky, vše v hodnotě bezmála 30 tisíc korun. Toto zboží si připravil k odnesení z objektu, vše však ponechal na místě kromě sta balení barev na vlasy. Poškozené fyzické i právnické osobě tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 8 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru intenzivně prověřovali policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně, kteří nyní pachatelem ustanovili 35letého místního muže. Ten se ke svému protiprávnímu jednání plně doznal a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Celá záležitost je nadále v gesci novojičínských policistů a kriminalistů, přičemž se prověřuje i další obdobné jednání a chování shora uvedeného 35letého muže.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice