4. 4. 2014

 

  wr 

 Valašská Rally 2014. Na silnice Novojičínska se po roce vrací motoristický závod Valašská rally. Jedná se již o 33. ročník, který je letos pořádán jako Memoriál Jiřího Sedláře. Dvě z rychlostních zkoušek pojedou v sobotu 5. dubna částečně přes území kopřivnických místních částí Lubiny a Mniší. Lidé v této souvislosti musejí počítat s dopravními omezeními, a to zhruba v době od 8:40 do 13:40 hodin (v průběhu závodu se může mírně změnit). Žádáme občany, aby v uvedeném čase nepouštěli své děti bez dozoru do blízkosti trati a aby zabezpečili domácí zvířata. Trať v délce okolo 11 km vede okolo přehrady směr Hájov, po průjezdu obcí se trasa stočí zpět na komunikaci směrem Hukvaldy, na této křižovatce budou diváci mít možnost dvakrát sledovat průjezd závodních vozidel. Dále jezdci zamíří směr Mniší, před obcí samotnou se trasa stočí zpět do Lubiny takzvaně okolo křížku. Zde bude cíl RZ a přes obec budou závodníci opět projíždět dle pravidel silničního provozu. Okruh závodníci pojedou 2 x – první start je předběžně stanoven na 9.45, druhý na 11.50. Časový harmonogram je k dispozici na webu pořadatelů z AutoMotoKlubu Rally Sport – Vsetín www.valasskarally.eu. Zde jsou zároveň uvedeny informace pro diváky, týkající se jejich bezpečnosti a pravidel!

 

 BezpLet_Stránka_1_web

 O dvacáté KOPRSTAR rozhodne divácké hlasování. Jubilejní ročník kopřivnické soutěže mladých zpěváků vrcholí. Nejlepší desítka má za sebou finálový koncert a nyní bude napjatě očekávat, jak o jejich konečném umístění rozhodnou hlasující diváci Kabelové televize Kopřivnice. Letošního jubilejního 20. talentové soutěže pořádané Domem dětí a mládeže Kopřivnice se zúčastnilo celkem 312 žáků mateřských i základních škol. Děti ze školek postupovaly z prvních castingových kol přímo do finále miniKoprstar, které vyhrála čtyřletá Barborka Eliášová z MŠ Jeřabinka. Sestřih finálových vystoupení je možno sledovat na Kabelové televizi Kopřivnice od pátku 4. dubna do pátku 11. dubna v běžných vysílacích časech Magazínu KTK. Svého favorita můžete podpořit zasláním SMS ve tvaru „číslo soutěžícího – jméno“ na telefonní číslo 774 599 474. Hlasování bylo odstartováno hned po finálovém koncertě v úterý 1. dubna a ukončeno bude v pátek 11. dubna ve 12 hodin. Z jednoho mobilního telefonu je zaslat pouze jeden hlas pro každého soutěžícího. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v rámci Jarního koncertu školních sborů a kapel 15. dubna v Kulturním domě Kopřivnice.

  Koprstar 2014

 

 

 Z důvodu výrazného poklesu zájmu obyvatel o využívání sítě veřejných telefonních automatů společnost Telefónica zruší automaty v průběhu dubna na ulici Husově 1119, Osvoboditelů 1200 a 17. listopadu 1224.

 

 

Oznamujeme občanům, že z důvodu komplexního čištění komunikací a parkovišť bude v níže uvedených termínech omezeno stání motorových vozidel na těchto komunikacích a parkovištích.

Vozidla stojící v úseku zákazového dopravního značení budou odtažena.

Čištění bude probíhat dle harmonogramu:

4. dubna – parkoviště za včelínem, Na Drahách, Sadová mezi Školní a Záhumení, Školní po Sadovou, Jarní

5. dubna – průmyslový park

7. dubna – Sportovní, Pionýrská včetně parku po ZŠ, Školní, Pod Bílou horou slepá část od Školní

 

 

V sobotu v 18:45 hodin se divákům Kina Puls Kopřivnice představí Pucciniho příběh fatálně tragické lásky dvou mladých lidí s názvem La Bohéme (Bohéma). Dílo je nejhranější operou v historii Metropolitní opery. V roli křehké Mimi se představí Anita Gartig a jejího milence Rodolfa ztvární Vittorio Grigolo. To vše v klasické inscenaci Franca Zeffirelliho a pod vedením Stefana Ranzaniho.

 

 

Tradiční velikonoční jarmark v Příboře: v sobotu od 9:00 hodin se náměstí Sigmunda Freuda zaplní stánky s tradičními řemeslnými výrobky, kraslicemi, velikonočními dekoracemi a různými pochutinami.  Chybět nebude ani doprovodný program. V něm vystoupí děti a žáci mateřských a základních škol z Příbora a folklórní soubor Valášek z Kozlovic. V kreativních dílnách Luny Příbor si děti budou moci např. namalovat kraslici nebo uplést pomlázku.  A když už budete v Příboře, nenechte si ujít zahájení sezóny oblíbených Pouličních hudebních vystoupení mladých muzikantů. Od 9:30 do 11:30 hodin si můžete poslechnout jejich skladby a písničky různých hudebních žánrů a to před rodným domem Sigmunda Freuda.

Pokud si chcete vyrobit vlastní ozdoby, pak dorazte v sobotu do Katolického domu v Lubině. V době od 8:00 do 14:00 hodin se zde budou tvořit velikonoční vajíčka, plést tatary a tvořit velikonoční ozdoby. Vyfouklá vajíčka si vezměte s sebou!

 

 

Štramberská divadelní přehlídka pokračuje a na tento pátek přináší velmi netradiční kus. Od 19:30 hodin se v Kulturním domě Štramberk představí Divadlo Schod z Valašského Meziříčí. To připravilo autorskou komedii „Z pohádky do pohádky aneb pohádky s hvězdičkou“. Jak již sám název napovídá, hra je určena pouze dospělým divákům!

 

 

Dětem je určena  Pohádka o Héraklovi v Kině Puls Kopřivnice. Pohádku z cyklu Divadlo v kině, zahraje Divadlo Tramtarie z Olomouce. Dobrodružný příběh je určen dětem od tří let a začne v 15:30 hodin. A o čem, že to bude? Jó, děti, taková Antika, to bylo opravdu něco! Byl to dávný svět, kde byli hrdinové opravdu hrdinští, krasavice opravdu krásné a příšery opravdu příšerné… ale s láskou a přátelstvím byly úplně stejné potíže jako dnes.

 

 

V sobotu se na prostranství před Kulturním domem Kopřivnice uskuteční jedinečná doprovodná akce k volbám do Evropského parlamentu. Akci organizuje Česká rada dětí a mládeže a bude zahájena ve 14:30 hodin. Akce vám přinese informace a novinky o volbách do Evropského parlamentu. Zúčastněte se některého z workshopů či diskusí, přijďte na koncert či získejte nové informace u jednoho z infostánků. V rámci akce se uskuteční od 17:00 hodin koncert Voxela a Electro Swing Gangu.

 img_xypreview

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice