11. 4. 2014

11. 6. 2014 

V Lubině pod Větřkovickou přehradou dne 14. 6. 2014 se pořádá motorkářský sraz pro všechny milovníky motocyklů Jawa a ČZ. Zahájení vypukne již v 11:00. Od 13:00 vyjížďka, a 30 km, následují soutěže a zábava ve stanovém městečku pod hrází.

 

 

Soutěž KTK: hrajeme o dva dárkové poukazy, každý v hodnotě 700 korun na pivní kúpel paní Sládkové ve Štramberku. Otázka zní:

Kolik duelů v rámci letošních komunálních voleb odvysílá KTK studio?

a)           3

b)           4

c)           5

Odpovědi zasílejte formou SMS na číslo 774 599 474 nebo studio@ktk.cz do čtvrtku 12. června do 12:00 hodin. Vyhrává 1. a desátá správná odpověď.

 

 

V období 20. – 30. 6. 2014 bude na všech pracovištích odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál v rámci působnosti Policie ČR, tedy i Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, zaváděn nový informační systém v oblasti zbraní a střeliva (dle zákona č. 119/2002 Sb., zákon o zbraních, v platném znění, účinném od 1. 7. 2014). Vzhledem k této skutečnosti upozorňujeme, že v tomto období může docházet k časovému prodloužení poskytovaných služeb, zejména pak při vyřizování žádostí. Zákonné lhůty pro vyřízení žádosti však tímto opatřením nebudou dotčeny.

 

 

Kopřivnické centrum obsadí farmáři. V pátek 13. června se v Kopřivnici uskuteční oblíbený farmářský trh. Od 9 do 16 hodin budou mít Kopřivničané možnost nakoupit na pěší zóně v centru města chutné domácí potraviny, čerstvé suroviny i zajímavé regionální výrobky. Jelikož v květnu byl trh z důvodu deštivého počasí zrušen, půjde o první farmářský trh letošního roku. Farmářské trhy pořádá město Kopřivnice již čtvrtým rokem a všichni prodejci jsou vždy pečlivě vybíráni. Většinou jde o osvědčené živnostníky, s jejichž výpěstky nebo výrobky byli návštěvníci trhů v minulosti spokojeni. Lidé se dnes všeobecně více zajímají o zdravý životní styl a dbají na svůj jídelníček, takže pestrou nabídku kvalitních a čerstvých potravin v místě bydliště velmi vítají. Na pátečním trhu si kolemjdoucí budou moci nakoupit čerstvé ovoce, zeleninu, různé druhy pečiva, maso, uzeniny, mléčné výrobky, sýrové speciality, včelařské produkty, bylinky, koření, čaje a mnoho dalších zajímavých produktů.

 

 

Spokojenost obyvatel prověří průzkum. V následujících dnech proběhne v Kopřivnici průzkum spokojenosti občanů s životem ve městě. Jde již o páté šetření za posledních deset let, které radnici umožní sledovat vývoj názorů, postojů, preferencí a potřeb místních obyvatel. Zjištěné výsledky poslouží jako podklad při plánování dalšího rozvoje.

Školení tazatelé osloví více než osm set plnoletých občanů Kopřivnice a místních částí, kterým budou klást dotazy týkající se například jejich spokojenosti s místními službami a infrastrukturou, možnostmi kulturního a sportovního vyžití, informovaností, zapojováním do veřejného života, bezpečností v různých částech města atd.

 

 

Kopřivnické koupaliště  -provozní doba je neměnná, za příznivého počasí bude otevřeno od 9 do 20 hodin až do konce srpna. Ceny vstupného jsou stejné jako vloni. Za celodenní vstup zaplatí dospělý čtyřicet pět a dítě třicet pět korun, zlevněné vstupné bude od 14 hodin a sleva bude také na večerní koupání. Rozsah služeb pro návštěvníky koupaliště bude stejný. Novinkou bude možnost využití 20 skříněk na cennosti.

 

 

Městská knihovna pořádá v termínu 12. 6. 2014 – 22. 8. 2014 výstavu dětských výtvarných prací Kopřivnické pexeso.

 

 

Přesně po roce se do Lašského muzea v Kopřivnici vrací Muzejní noc. I letos se u nás budete moci setkat s loutkoherci ze souboru Rolnička, kteří pro Vás mají připravený pestrobarevný program – ukázky ze svých her, písničky, loutky, masky a mnoho dalšího. Všichni se samozřejmě můžete projít večerním a nočním muzeem, seznámit se s jeho expozicemi a prohlédnout si výstavu o včelkách a včelařích. Stejně jako minulý rok jsme spojili síly s K-Galerií, která sídlí hned pod muzeem, v suterénu naší Šustalovy vily. Tam si pro Vás připravili výstavu loutek, ukázku jejich výroby a další překvapení. A POZOR! Všichni (malí i velcí), kteří si přijdou prohlédnout muzeum se svou oblíbenou loutkou (nebo alespoň hračkou), od nás dostanou něco malého a sladkého. Přijďte se v pátek 13. června od 18 do 23 hodin podívat a zažít muzeum, jak jej neznáte.

 

 

Nabídky města: Město nabízí do nájmu byt o velikosti 1 + 3, Kopřivnice, Štramberská 1132, 3 pokoje, kuchyň, předsíň, koupelna, WC, komora, balkon, sklep. Nabídka přistoupení k závazku, horní hranice není omezena, minimální nabídka přistoupení k závazku 40 000 Kč. Dále Město Kopřivnice vyzývá zájemce k podání přihlášky na nájem obecního bytu za podmínky přistoupení k dluhu pro byt velikosti1+1, na adrese Alšova 1140. Minimální nabídka přistoupení k závazku je 30 000 Kč. Vyplněnou přihlášku odevzdejte v neprůhledné a zapečetěné obálce s uvedením adresy předmětného bytu, o který máte zájem, nejpozději do 11. 06. 2014 do 16:00 hodin na Městský úřad Kopřivnice, odbor majetku města.

Nájem městského bytu o velikosti 1+2 za podmínky přistoupení k dluhu, který je určen stávajícím nájemcům městských bytů za podmínek: nájemci  musí být pár, mající  v péči  alespoň  jedno  nezletilé  dítě nebo osamocený rodič s minimálně dvěma nezletilými dětmi a vrátí byt, který nyní užívají zpět  pronajímateli. Jde o byt na ul. Obránců míru 1307, 16 v 6. nadzemním podlaží, 1+2 o celkové ploše 44,07 m2 – 2 pokoje, kuchyň, předsíň, koupelna s WC, sklep. Horní hranice závazku není omezena, spodní je 30 000 Kč. Nabídka platí od 04. 06. 2014 do 18. 06. 2014.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice