Běh rodným krajem Emila Zátopka. V sobotu 20. září v 11:30 hodin odstartuje před Technickým muzeem Tatra 12. ročník memoriálu legendárního kopřivnického běžce Emila Zátopka. O startovní výstřel náročného závodu se již tradičně postará Emilova žena, vynikající oštěpařka a čestná občanka města Kopřivnice, paní Dana Zátopková.

Běhat se však začne již v ranních hodinách, kdy budou v parku E. Beneše připraveny doprovodné závody pro veřejnost. Od 8:20 bude u Šustalovy vily probíhat prezentace účastníků Lidového běhu, který si mohou zaběhnout zájemci všech věkových kategorií. V cíli bude oceněn každý, kdo 740 metrů dlouhý závod absolvuje, a speciální odměnu navíc získá nejpočetnější školní tým. Poté v parku změří svou rychlost dívky a chlapci v rámci 5. ročníku Běhu dětí Kopřivnicí. Prezentace mladých atletů začne v 8 hodin a starty v jednotlivých kategoriích budou probíhat od 9:25 do 10:30. Pro nejmladší závodníky narozené v roce 2011 a mladší bude připravena trasa o délce 60 metrů, dorostenci a junioři poběží kilometr. Všichni účastníci dostanou v cíli pamětní list, tričko a sladkou odměnu.

Poté se pozornost fandících diváků přesune k technickému muzeu, kde v 11:30 paní Dana Zátopková odstartuje Běh rodným krajem Emila Zátopka. Cílem 22,3 kilometru dlouhého závodu je Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm, kde se nachází místo posledního odpočinku Emila Zátopka. Zde také proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen. Běh je zařazen do Českého běžeckého poháru 2014 a Moravskoslezského běžeckého poháru 2014. Více informací naleznete na https://beh-roznov.koprivnice.org/

 

 

Dny NATO, informace k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Z hlediska dopravy jsou policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje připraveni udělat maximum pro to, aby došlo k co nejmenším dopravním komplikacím. Vzhledem ke kumulaci tak vysokého počtu vozidel na jednom místě v jednu dobu, je zajištění zcela plynulého provozu po oba dny v podstatě nemožné. Největší nápor v dopravě je každoročně zaznamenáván v době od 07.00 do cca 12.00 hodin. Doprava se pak ze všech příjezdových komunikací kumuluje v obci Mošnov, kde je směrována na centrální parkoviště, tudíž zde nárazově dochází k tvorbě kolon. Hlavními příjezdovými komunikacemi jsou silnice I. třídy č. 58 mezi Ostravou a Příborem a silnice II. třídy č. 464 spojující Mošnov s dálnicí D1 u Studénky. Na akci doporučujeme řidičům vyjet včas, počítat s případným zpožděním a být disciplinovaní a tolerantní. Upozornění platí dvojnásob pro cestující, kteří mají v den konání akce plánované odlety z Letiště Leoše Janáčka Ostrava. S ohledem na aktuální dopravní situaci se obvyklý čas, potřebný k dojezdu na letiště, může prodloužit o desítky minut, v krajním případě lze hovořit i o hodinách.

Speciální informační linka k dopravě: + 420 596 110 927

Motoristé budou moci zjistit aktuální situaci v dopravě na internetových portálech s dopravními informacemi a z dalších veřejně dostupných zdrojů. Je zřízena také  informační linka Policie ČR:  + 420 596 110 927, která bude v provozu v sobotu a neděli (20. a 21. 9. 2014) od 7.00 do 18.00 hodin. Policisté jsou prostřednictvím této telefonní linky připraveni poskytovat primárně informace o objízdných trasách a dopravních komplikacích zejména těm řidičům, jejichž cílem není letiště a okolí, jen oblastí budou projíždět. Linku mohou samozřejmě využít i motoristé, kteří míří na dny NATO, ale dopravu v místě a okolí budou usměrňovat policisté, přičemž tvorbě kolon se zřejmě řidiči nevyhnou. Na zajištění dopravní obslužnosti, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v okolí areálu letiště a jeho příjezdových komunikacích se budou podílet desítky policistů krajského ředitelství (zejména z řad služby dopravní policie). K dispozici bude vrtulník letecké služby Policie České republiky.

 

 

České dráhy upozorňují na výluku na trase 323  – OSTRAVA – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ (A ZPĚT) v úseku VEŘOVICE – HOSTAŠOVICE. V termínu od 22. 9. 2014 v 7.40 hod. do 7. 10. 2014 v 7.05 hod. Všechny vlaky jsou po dobu výluky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Vlaky 3162 (prac. dny) a 1646 (ne)  budou nahrazeny autobusy v úseku Frenštát p.R. – Hostašovice  a vlaky  Sp 1643 (so)  a Os 3170  (so) budou nahrazeny autobusy v úseku Frenštát p.R. – Valašské Meziříčí. Cestující do a z Mořkova hl. trať budou přepraveni autobusy pendlujícími mezi Mořkovem hl.trať a Veřovicemi a zpět, a Mořkovem hl. trať a Hostašovicemi a zpět.

 

 

V sobotu 20. 9. 2014 se uskuteční pochod okolím Příbora a Hukvald, pořádaný KČT Příbor ve spolupráci s TJ Sokol Příbor. Pěší budou mít možnost vybrat si mezi několika délkovými variantami od 7 km do 50 km.  Déla cyklotrasy Janáčkových chodníčků je pak dlouhá 30 a 60 km. Trasa SoKolŠlapu je určena jak pro začínající, tak pro zdatné cyklisty, vyberete si ze šesti délek od 5 km do 90 km. Start akce je od 7.00 do 9.30 u Sokolovny v Příboře. Od 16.00 se potom můžete těšit na odpolední zábavu v country stylu, která se bude konat v zahradě Sokolovny.

 

 

V sobotu 20. 9. 2014 se v areálu příborského BAV klubu uskuteční VII. Bubenická párty, která bude probíhat od 14.00 do 22.00 hodin. Jedná se o setkání bubeníků s etnickýmí bubny a jinými perkusí nástroji, bonga, djembe, tamburíny, tibetské mísy, didžeridu apod.

 

 

V čajovně [árt té kafé] Mandala začíná 20. 9. 2014 klubová sezóna hudebníků z blízkého okolí. Začátek hudebního představení od 20 hodin, vstupné dobrovolné.

 

 

Velká cena Lašska 2014 – cyklistický závod startuje v sobotu 20. 9. 2014 v Lichnově.

 

 

O pohár Větřkovské přehrady 2014 budou bojovat hasiči v so 20. 9. 2014.

 

 

Dámy, na kafíčko! Tak zvou plakáty na setkání s Květou Fialovou a Naďou Konvalinkovou v KDK v neděli 21. 9. 2014 večer.

 

 

Den pejsků na hradě – neděle 21. 9. 2014 13:00, Starý Jičín – zřícenina hradu (Starý Jičín). Veterinární poradna, stříhání drápků, čištění uší, prodej krmiv, oblečků a kosmetiky, ukázky psí poslušnosti, agility, tanec se psem, canisterapie, soutěž o nejkrásnějšího pejska.

 

 

V pondělí 22. 9. 2014 v 16:00 zve ASPV na DOD na Zimní stadión Kopřivnice.

 

 

Středa 24. září od 15:30 hodin – slavnostní otevření zrekonstruovaného krytého bazénu.

– slavnostní přestřihnutí pásky za účasti dvojnásobné kopřivnické olympioničky Petry Klosové a dalších hostů.

– bohatý program ve vodě i na suchu až do večerních hodin.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice