26. 1. 2015

 

Oznamujeme občanům, že ve středu 28. ledna bude knihovna v Mniší z důvodu nemoci uzavřena.  

 

 

Soutěž o ceny Sněhového království

Sochařské sympozium, při kterém vznikají sochy ze sněhu a ledu se letos přesunulo z Pusteven do Rožnova pod Radhoštěm, kde se před 17 lety konal 1. ročník. Ledová galerie v areálu Campu Sport je letos poprvé ozvučena a oživena pohyblivými světelnými efekty.

V galerii si můžete prohlédnout pozoruhodné ledové sochy jako Hybernátor, Trůn nebo Ledovou chaloupku. Sněhové království bude otevřeno až do 8. 2. 2015

Soutěžní otázka –  kolik soch za 17 let již bylo ve sněhovém království vytesáno:

  1. a) 20
  2. b) 200
  3. c) 2000

Soutěžíme o  3 čepice,  2 šály  a 3 polštářky „Sněhové království“ ve tvaru korunky v hodnotě cca á 350,- Kč.  

Odpovědi posílejte do 2. 2. 2015, 12:00 ve tvaru: jméno příjmení odpověď formou sms či emailem

na telefonní číslo 774 599 474 nebo e-mailem: studio@ktk.cz.

Jména výherců zveřejníme 6. 2. 2015 se ve vysílání KTK a na našem webu.

 

 

Největší komerčně využívané nákladní letadlo světa AN-225 Mrija přiletí v pondělí po poledni na mošnovské letiště. Letiště v průběhu příštího týdnu využije pravděpodobně 3x po sobě.  Náklad by mělo transportovat na Maltu, kam už několik zásilek dopravila na konci loňského roku. Po naložení by mělo odletět v úterý večer. Další přílet je plánovaný na středu večer a odlet v pátek ráno. V sobotu večer se Mrija opět vrátí, aby naložená odletěla v pondělí 2. února ráno. Stanoveny jsou sice předběžné časy příletů i odletů, ty se však mohou ještě změnit. Personál letiště se připravuje na zájem nadšenců, kteří by si obrovské letadlo chtěli prohlédnout. Podle ohlasu na internetu chtějí přijet také fandové z Polska a Slovenska.

1-150122-an-225-mrija-antonov-nakladni-letadlo_denik-605

 

 

Počet obyvatel Kopřivnice opět klesl, ke konci roku 2014 bydlí v našem městě a místních částech 22 414 osob.

 

 

Dne 31. ledna proběhne další futsalový turnaj – XXI. ročník Ámos Cupu.

 

 

Krasobruslařka Klára Štěpánová přivezla z Velké ceny Uherského Brodu stříbrnou medaili

 

 

Začala demolice bývalého domu lékařů. Objekt za radnicí bude již brzy minulostí. Čtyři roky nevyužívaný objekt, který město vloni koupilo od automobilky Tatra Trucks za půl milionu korun, je v současné době vyklízen a tento týden probíhá jeho demolice. Cílem je vyčistit území tak, aby bylo připraveno pro další využití. V budoucnu by zde mohla vzniknout například nová parkovací stání.

 

 

Letos je zápis do prvních tříd pouze jednodenní – k zápisu se dostaví děti, které k 31. 8. 2015 dosáhnou věku 6 let a děti, které měly odklad povinné školní docházky. Na budoucí prvňáčky čeká osm kopřivnických Základních škol – Alšova, Emila Zátopka, Milady Horákové, 17. Listopadu, Mniší, Lubina, Sv. Zdislavy a Floriána Bayera. Zápis se uskuteční v Kopřivnici ve čtvrtek 5. února 2015 od 13:00 do 18:00 hodin, v Lubině a Mniší ve čtvrtek 5. února 2015 od 14:00 do 17:00 hodin.

 

 

Město Kopřivnice vyzývá zájemce k podání přihlášky na nájem obecního bytu 0+2 o celkové ploše 52,50 m2  za podmínky přistoupení k dluhu, na ulici Francouzské  1197, 2 pokoje, kuchyňský kout, předsíň, koupelna, WC,  balkón, sklep. Nabídka přistoupení k závazku – horní hranice není omezena, minimální nabídka přistoupení k závazku – 30.000 Kč. Datum úhrady závazku nejpozději 25. února 2015. Vyplněnou přihlášku odevzdejte v neprůhledné a zapečetěné obálce s uvedením adresy předmětného bytu, o který máte zájem, nejpozději do 28. 1. 2015 do 16:00 hodin na: Městský úřad Kopřivnice, odbor majetku města, oddělení bytové správy, Štefánikova 1163, 8. poschodí, dveře č. 867 nebo 866.

 

 

Město Kopřivnice vyzývá zájemce k podání přihlášky na nájem obecního bytu 0+2 o celkové ploše 52,50 m2  za podmínky přistoupení k dluhu, na ulici Francouzské  1197, minimální nabídka přistoupení k závazku – 30.000 Kč. Vyplněnou přihlášku odevzdejte nejpozději do 28. 1. 2015 do 16:00 hodin na: Městský úřad Kopřivnice, odbor majetku města.

 

 

Výstavy ve vestibulu radnice. Město Kopřivnice nabízí možnost výstav ve vestibulu radnice. Zájemci, kteří by ve výstavním prostoru na radnici rádi prezentovali své fotografie či výtvarné práce, se mohou hlásit v průběhu celého roku u tiskové mluvčí Lucie Petříčkové – lucie.petrickova(zavináč)koprivnice.cz, 733 145 668. K dispozici je deset výstavních panelů a standardní doba trvání výstavy je jeden měsíc.

 

 

Policie dopadla pytláky, kteří stříleli muflony v oboře pod hradem Hukvaldy. Dva muži si vyhlédli stádo daňků a muflonů, policisté prokázali, že upytlačili tři muflony a jednoho daňka. Pachateli jsou jednatřicetiletý muž ze Šumperska a teprve osmnáctiletý mladík z Frýdeckomístecka. Použili opakovací kulovnici vybavenou speciální optikou. Kriminalistům se vzhledem k rychlosti objasnění případu podařilo zajistit zbytky načerno ulovené zvěře, částečně zpracované trofeje a také zbraně obou pachatelů. Nyní čelí oba muži obvinění z přečinu pytláctví, za který jim hrozí trest v odnětí svobody až pět let.

 

 

Ve Štramberku se 1. února chystá velké zábavné odpoledne s nafukovacími atrakcemi – akce „NESEĎ DOMA“ zahajuje letošní sezonu. V Kopřivnici letos nafukovačky nenajdete – akce se koná pouze ve Štramberku a to 1. 2. 2015 ve sportovní hale vedle Základní školy od 14. Do 18 hodin.  Představeny budou zcela nové atrakce, které jsou určené především dětem ve věku 3-15 let. Tyto atrakce jinde v Česku nenajdete!  Ve Štramberku to bude premiéra jak pro návštěvníky, tak pro pořadatele.

 

 

Výstava NA OSTŘÍ NOŽE v Lašském muzeu je k vidění až do 1. 2. 2015. Během výstavy máte možnost seznámit s výrobky mistrů kovářů, nožířů a platnéřů. Zlatým hřebem výstavy je kolekce nožů z damascénské oceli, zapůjčená Technickým muzeem v Brně, které výstavu spolupořádá. Zbraně však nejsou jediným lákadlem. K vidění  jsou i další kovářské výrobky, během prohlídky nahlédnete do tajů práce se železem. A protože v Kopřivnici je možné nalézt opravdu vše, expozice představuje i tvorbu kopřivnického mistra platnéře, pana Jiřího Vaňka.

 

 

Pozvánka do KDK – 27. 1. 2015, v 18. hodin začíná vystoupení nejúspěšnější kapely a hvězdy TV Šlágr – slovenského Dua Jamaha. Pro milovníky tradičních lidovek přijedou hrát a zpívat otec Alfonz a syn Marian Kotvanovci.

 

 

KKK – Klub kreativních koček – zve 28. 1. 2015 od 18:00 do DDM na kreativní a výtvarné tvoření u šálku dobrého čaje – pro starší a pokročilé.

 

 

První Restaurant Day se konal 21. května 2011 v Helsinkách. Cílem akce byla podpora sousedských vztahů, připomenutí komunitního života a kvalitní domácí jídlo, které potěší chuťové buňky, krásně provoní okolí a lahodí oku. Ve finských Helsinkách se akce setkala s velkým úspěchem a odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Česká republika se nenechala dlouho přemlouvat a zapojila se v roce 2013 také.  Další kopřivnický RESTAURANT DAY proběhne 15. 2. v parku E. Beneše.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice