20. 4. 2015

 

V sobotu 25. dubna dostane kopřivnické prvoligové družstvo házené mužů možnost vrátit se do nejvyšší soutěže. Ke vstupu do extraligy jim schází již jen jediný bod a ten mohou získat v sobotu v utkání se Sokolem Nové Veselí. Stěžejní zápas sezóny začíná na domácí palubovce v 17:00.

 

 

Servisní zásah na řídící technologii. V noci z 20. 4. na 21. 4. 2015 bude probíhat servisní zásah na řídící technologii optické sítě, v průběhu zásahu bude docházet k přerušení připojení do internetu.

 

 

Již od 14. dubna si mohou diváci KTK  naladit novou tematickou stanici Kino Barrandov.  Filmový a seriálový kanál Kino Barrandov nejmladší české celoplošné plnoformátové stanice TV Barrandov zahájí vysílání v sobotu 18. Dubna  v 18:40 hodin  americkým filmem Důkaz. Kino Barrandov je jedním ze dvou nových tématických kanálů skupiny Barrandov. Program bude čerpat mj. z bohaté knihovny filmové a distribuční společnosti SPI International, provozovatele filmových kanálů Filmbox. V průběhu května by měl odstartovat dalších projekt firmy Barrandov Televizní Studio, dokumentární a dětský kanál Barrandov Plus.

 

 

Sportovní fanoušky, především příznivce superrychlých formulí  1,  potěší zařazení nové kanálu Sport 2 HD – od 14. 4. mohou příznivci formule 1 sledovat veškeré přenosy závodů a související pořady  v té nejvyšší obrazové kvalitě.

 

 

 

U příležitosti Dne učitelů převzalo ocenění 25 pedagogů ze všech typů škol z moravskoslezského regionu. Letos odborná komise vybrala ze 73 navržených pedagogů 25 osobností, které získaly ocenění za práci s dětmi, žáky či studenty nad rámec svých pracovních povinností. Mezi oceněnými je i Jana Hyklová ze Základní školy Floriána Bayera,  za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost.

 

 

Policisté vyhlásili výtvarnou soutěž pro děti s názvem Policejní pohádky v představách dětí. Soutěžit mohou děti ve věku od 5 do 12 let. Úkolem je vytvořit jakékoliv výtvarné dílko – kresbu, koláž, grafiku-  na téma některé z Policejních pohádek. Vítěz získá knihu Policejní pohádky, omalovánky, pastelky a pexeso. Uzávěrka je v pondělí 27. 4. 2015. Adresa pro doručení: Skupina tisku a prevence, Svatopluka Čecha 11, 741 11 Nový Jičín.

 

 

Ve středu a ve čtvrtek 15. A 16. dubna se ve sportovní hale VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice uskutečnil již 9. ročník přehlídky technických profesí s příznačným názvem – Řemeslo má zlaté dno.  Školy z našeho regionu zde mohou názorně předvést, co se u nich učni a studenti naučí. Prezentace probíhá pod patronátem úřadů práce v Kopřivnici a Novém Jičíně a za finanční podpory města Kopřivnice. Letos se na přehlídku přihlásilo 35 škol z Novojičínska, v součtu cca 950 návštěvníků. Pro sportovní halu na Husově ulici, kde přehlídka probíhá, je tato akce poslední. Poté bude uzavřena a zahájena její rekonstrukce.  Jubilejní desátý ročník přehlídky v roce 2016 tak uvítá budoucí studenty již v novém kabátě.

 

 

Pravděpodobně začátkem června začne rekonstrukce silnice II/480 od Ženklavy, přes Kopřivnici až do Lubiny. Na úsecích, které před 2 lety neprošly opravami, bude do hloubky šesti centimetrů odfrézován starý asfaltový koberec a poté bude položen nový živičný povrch. Práce se dotknou celého průtahu Štramberkem od Ženklavy až k Palárně.  V Kopřivnici se především jedná o část od komerční banky po okružní křižovatku v Lubině mimo most přes železnici. Dále dojde k opravě dvou mostů, první, kde je tzv. myší díra a přes Kopřivničku. Součástí bude i nový chodník podél cesty u Házeňáku a oprava autobusové zastávky ČS armády.

 

 

Firma Ecorra připravuje další unikátní renovaci pro americké Lane muzeum v Nashville. Renovace začala jen pár týdnů poté, co z Kopřivnice do USA odcestovala kopie slavného amerického designového vozu Dymaxion.

Dalším z řady unikátních renovací bude opět vozidlo domácí značky -tříkolka Tatra 49, která se v Kopřivnici vyráběla od roku 1929 zhruba deset let.  Vyrobilo se jej v několika modifikacích cca 200 kusů a tradičně- opět chybí dobová technické dokumentace. V dílnách Ecorry v Lubině už pracují renovátoři na podvozku automobilu.

 

 

Uzavření obchvatu Příbora na několik dnů si vyžádalo vybudování lávky pro pěší a cyklisty. O vybudování přemostění silnice I/58 se mluvilo už od otevření obchvatu v listopadu roku 2011. V současné době totiž lidé musejí využívat provizorní přechod u frekventované křižovatky, který není bezpečný. Nová lávka má 51 metrů a k ní budou přiléhat chodníky, široké tři metry a dlouhé přes 250 metrů, tak aby tam mohl být společný pás pro chodce i cyklisty. Celá stavba vyjde Příbor na více než 10 milionů korun, z toho přes osm milionů by měla pokrýt dotace z ROP. Otevřena by měla být lávka pravděpodobně od začátku května.

 

 

Kopřivničtí hasiči za sebou mají nejnáročnější čtvrtletí za posledních 5 let.  Za první 3 měsíce letošního roku zasahovali celkem 59 x. Nejvyšší podíl ve výjezdech má tradičně technická pomoc. 11 x hasili požáry, 6 x zasahovali u DN. Celá jednotka byla na nohou koncem března, kdy na zimním stadiónu proběhla zkouška systému havarijní pračky vzduchu- u tohoto zásahu šlo o monitoring případného úniku amoniaku. Prvním zásahem letos byl novoroční únik vody na Francouzské. 7. 3. zasahovali hasiči u zatím největšího požáru, kdy oheň zničil celou bytovou jednotku 5+1 v domě na ulici Wolkerova. Poněkud kuriózní byla dopravní nehoda na silnici 1/58, kde nákladní vůz zavadil jeřábem o železniční most. Úsměvným zpestřením byla záchrana chlapce z kontejneru na elektroodpad.

 

 

Firmy z MS kraje soupeřily o titul společensky nejodpovědnější firmy. Kopřivnice obhájila loňské vítězství. Cenu hejtmana za společenskou odpovědnost navíc převzali nejen zástupci města, ale také představitelé společnosti Brose CZ. Cílem projektu je navázat spolupráci a vzájemnou komunikaci podnikatelské sféry, veřejnosti a státní sféry.

 

 

Městská knihovna zve 26. 5. 2015 na promítání dokumentárního filmu „Ke světlu“ v rámci cyklu Promítej i ty! v přednáškové místnosti Kulturního domu Kopřivnice (2. patro – 3. podlaží), čas: 18:00. Vstupné zdarma. Čína patří dlouhodobě mezi největší producenty a zároveň největší spotřebitele uhlí na světě. Sedmdesát procent veškeré její energie pochází z uhelných elektráren. Odvrácenou stranu čínského ekonomického rozmachu nejlépe vystihuje situace v tamních dolech, kde každý rok zahyne při nejrůznějších nehodách asi dvacet tisíc horníků. Režisér Yuanchen Liu nás ve svém působivém snímku zavede do malé vesnice Kan-pa ležící nedaleko dolů Kchu-si. V hloubce 400 metrů pod zemí zde stejně jako jeho otec a dědeček pracuje mladý muž jménem Hui. Dobře ví, o jak nebezpečnou práci jde, a tak když mu přes cestu přeběhne krysa, což je v Číně chápáno jako špatné znamení, nebere to na lehkou váhu a zůstane ten den raději doma. Mohl by totiž dopadnout jako další protagonista filmu, Luo, který kvůli závalu skončil před několika lety na vozíku. Jednotliví horníci nebývale otevřeně popisují riskantní práci v dolech, která je pro ně jedinou možností, jak uživit rodinu.

 

 

Pionýr Kopřivnice zve děti a rodiče na jarní procházku krásnou přírodou, která je oživena pohádkovými bytostmi, hrami a soutěžemi. Po cestě potkáte postavy z klasických pohádek, ale i z těch novějších. Kdy: 1. 5. 2015.  Kde: Husova Lípa Kopřivnice.  Start: 9:30 – 11:00.  V cíli vás čeká – pohádková discotéka, občerstvení, tombola, hry a soutěže.

 

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice