29. 5. 2015

 

ČEZ Distribuce, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka elektrické energie dne 1. června od 7:30 – 15:30 hodin v části obce Lubina. Dne 3. června od 7:15 – 17:15 hodin v části obce Lubina Psinec.

 

 

SmVak Ostrava, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka pitné vody dne 29. 5. 2015 od 8:00 do 14:00 Na Vápenkách (v místě vyvěšení) a 3. června od 8:00 do 14:00 hodin ulice Příborské.

 

 

Velkoobjemové vany na ukládání objemného odpadu z domácností jsou přistavovány vždy od 15:00 – 18:00 hodin. Dne 1. června na ulici 17. listopadu a 2. června na Bezručově ulici.

 

 

Mírový běh bude mít zastávku v Kopřivnici. V pondělí 1. června přiběhnou do Kopřivnice účastníci Mírového běhu – nejdelšího štafetového běhu s hořící pochodní vedoucího přes více než 140 zemí světa. Účastníci mírového běhu přiběhnou do Kopřivnice v pondělí dopoledne a kolem 11. hodiny se na letním stadionu setkají s několika kopřivnickými žáky. Poté společně doběhnou k radnici a pochodeň předají vedení města. Okolo čtvrt na dvanáct by se měli přesunout na hřiště ZŠ dr. Milady Horákové, kde se uskuteční diskuze a dle časových možností také různé soutěže. Před polednem se běžci s Kopřivničany rozloučí a budou pokračovat dále po své trase směrem na Příbor. Více informací naleznete na www.peacerun.cz

 

 

Volejbalový klub hledá nové mladé hráče. Vítáni jsou všichni kluci i děvčata, končící čtvrtou třídu a starší. Děti se naučí fungovat v kolektivu, získávají pohybové základy a dostanou se do soutěže kraje. Do 30. června 2015 jsou tréninky každé pondělí a středu od 16 – ti do  18 – ti hodin a každý čtvrtek od 16.30 do 18 – ti hodin na volejbalových kurtech v Kopřivnici naproti krytému bazénu. Chystá se i týdenní tábor s volejbalem od 23. 8. do 28. 8. na volejbalových kurtech v Kopřivnici, kde mohou děti zažít pěkné prázdninové dny.

 

 

Student VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Vladimír Arzt se zapojil do projektu Stavby z vlnité lepenky. Z ekologického obalového materiálu vyrobil vysokou pec. Tématem 9. ročníku soutěže, určené středním stavebním školám, je „Technický div České republiky“. Mezi 26 přihlášenými školami vybere odborná porota 6 finalistů. Ti se utkají v závěrečném kole, které se bude poprvé konat v Ostravě. Autoři nejlepších staveb si odtud odnesou ceny v celkové hodnotě 40 tis. Kč.

 

 

V pátek 29. května se k Noci kostelů letos zapojí Kostel sv. Bartoloměje v Kopřivnici, Kostel sv. Maxmiliána na Hukvaldech, Farní kostel Narození Panny Marie v Příboře, Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Štramberku i tamní Evangelická modlitebna na Zauličí.

Kostel sv. Bartoloměje v Kopřivnici bude pro veřejnost otevřen od 18 do 22 hodin. Kromě možnosti projít si místní svatostánek i s jeho kůrem a věží, budou mít letošní návštěvníci jedinečnou příležitost prohlédnout si zblízka některé části právě restaurovaného hlavního oltáře s jeho sochami.Program: 17:55 Vyzvánění zvonů 18:00 Mše svatá za město Kopřivnici 19:00 Májové květy hudby (koncert) 20:00 Trocha historie aneb perličky z farní kroniky 21:00 Varhanní improvizace Václava Šablatury 21:30 Čas ztišení, čtení z Bible, přímluvné motlitby 22:00 Zakončení Výstup do věže do 21:00.

 

 

S koncem měsíce je spojená také další tradiční akce, a tou je kácení máje. Občanské sdružení Klokočov připravilo Kácení máje spojené s oslavou Dne dětí na sobotu od 13.00 hodin. Kácení proběhne ve starém duchu dřevorubeckou pilou břichatkou. Pro děti budou připraveny soutěže se sladkými odměnami, ukázky výcviku psů Kynologického klubu Skotnice i oblíbené přetahování lanem jak dětí, tak i dospělých. Po celý den bude hrát reprodukovaná hudba. Zajištěno je také bohaté občerstvení v podobě čepovaného piva, guláše, palačinek a párků opékaných na ohni.

 

 

 Májová zábava se bude konat také v Kulturním domě Mniší, kde od 20.00 hodin vystoupí kapela Meteor.

 

 

Hrad Hukvaldy v sobotu obsadí sokolníci se svými dravými ptáky. Prohlédnout si dravce zblízka budete moci ve tři časy – v 13.00, 15.00 a 16.30 hodin.

 

 

Kulturní dům Kopřivnice nabízí v pátek divadelní představení Kráska z Leenane, které přiveze Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Jedná se o představení v rámci Divadelního předplatného 2014|2015 (náhradní termín za 19. únor 2015), které je volně přístupné i široké veřejnosti. Začátek představení je plánován na 19. hodinu. Hra vypráví o vztahu matky se stárnoucí dcerou, které bojují o své osobní štěstí.

 

 

V sobotu se bude ve Štramberku slavit! Městský pivovar oslavuje své 10. narozeniny. Od 14.00 hodin se tak můžete těšit na pestrý program, který zajistí dětský soubor Valášek, šermířská a ohňová skupina Akáda a dobový hudební soubor Calata. Hlavní hvězdou programu pak bude skupina Děda Mládek Ilegal Band. Kromě programu budete moci shlédnout ukázku vaření piva a ochutnat piva z minipivovarů z celé republiky. Chybět nebude ani narozeninový dort.

 

 

V neděli se ve Velkém sále Kulturního domu odehraje divadelní představení s názvem Květy paní operety. Hra se scénickými dekoracemi a kostýmy, veselými texty a protančenými melodiemi představí nejznámější operety – Veselá vdova, Země úsměvů, Čardášová princezna, Hraběnka Marica, Polská krev, Tulák, Perly panny Serafínky, Podskalák a další. Představení začíná v 15.00 hodin.

 

 

DEN DĚTÍ se v Příboře uskuteční v neděli 31. května 2015 v městském parku. V programu od 10:00 hodin se děti mohou těšit na vystoupení zájmových kroužků LUNY SVČ Příbor, na zábavné atrakce Bludiště se skluzavkou a Vlna tsunami, malování na obličej, pískohraní. V průběhu dopoledne mohou děti plnit úkoly na čtyřech stanovištích, po splnění daných jednoduchých úkolů získají odměnu. Akce se také zúčastní poskytovatelé sociálních služeb. Odpoví na jakoukoli otázku z jejich oboru, z oblasti sociální a rodinné oblasti. Od 13 hodin budou připravena výpravná soutěžní stanoviště „Z pohádky do pohádky“, např. sedmihlavý drak, pohádkové kostky, zlaté koule, dobývání hradu a jiné. V 17.00 hodin bude zahájen koncert populární zpěvačky EWY FARNE s kapelou. Vstup na akci je zdarma a koná se za každého počasí.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice