27. 11. 2015

 

Již několik týdnů mají žáci Základní školy Emila Zátopka v Kopřivnici k dispozici novou učebnu chemie. Dosavadní zastaralé a dnešním potřebám nevyhovující vybavení nahradilo vybavení moderní. Učebna prošla celkovou rekonstrukcí. Kromě rozvodů elektroinstalace nebo vody byl kompletně vyměněn nábytek, vzniklo oddělené žákovské pracoviště, ostrůvek s umyvadly nebo sklad chemikálií. Ve třídě pro výuku chemie byly instalovány multimediální prvky jako interaktivní tabule s příslušenstvím, nechybí ani tablety pro všechny žáky, notebooky pro interaktivní projekci, digitální fotoaparát či kamera. Žáci mají k dispozici také moderní učební pomůcky pro laboratorní měření veličin a pro pokusy. Vybavení učebny pro třicet žáků bylo spolufinancováno z ROP Moravskoslezsko v rámci projektu Modernizace učebny fyziky. Celkový rozpočet projektu dosahuje téměř dvou milionů korun a získaná dotace je ve vÍ ši 85%. Cílem projektu je zpestření a zkvalitnění výuky chemie, zvýšení konkurenceschopnosti školy a v neposlední řadě také lepší připravenost žáků na odborné vzdělávání na středních školách.

 

 

Zahájení adventu bude probíhat v koncertním duchu. V Příboře advent uvítá vokálně-instrumentální sdružení Black Uganda Choir. Netradiční seskupení vícehlasého zpěvu se představí od 17.00 hodin v refektáři piaristického kláštera v Příboře.

 

 

V Kopřivnici se v neděli uskuteční hned dva adventní koncerty. Jeden z nich pořádá Komorní orchestr Kopřivnice, který se představí v Katolickém domě. Od 15.00 hodin se zde můžete přijít zaposlouchat do melodií z pera W. A. Mozarta, A. Dvořáka, G. F. Händela a dalších. Vstupné dobrovolné!

 

Ve velkém stylu se bude advent vítat v centru města Kopřivnice. V 15.30 hodin advent zahájí starosta města. Těšit se můžete dále na vystoupení kapely Acoustic Irish a dočkáte se také rozsvícení vánoční výzdoby! Během celého programu bude zdarma podáván starostův punč.

 

 

Zahájení adventu doplní v neděli  v 19.00 hodin program ve Velkém sále Kulturního domu. Vystoupí zde skupina Hradišťan a Jiří Pavlica. Toto ojediněné hudební těleso s vysokou uměleckou i interpretační úrovní má nezvykle široký žánrový záběr a netradiční repertoár, který v počátcích vycházel zejména z folklóru.

 

 

Program je na víkend připraven také pro děti. Již v pátek můžete společně vyrazit na tvořivou dílnu. Ve středisku volného času Luna v Příboře si od 9.00 do 14.00 hodin budete moci vytvořit adventní věnec. Tvořit můžete z vlastního materiálu nebo si jej zakoupit z připravené nabídky.

 

 

Děti si mohou v sobotu  jít zasportovat na 6. ročník Mikulášského běhu parkem. V Sadu dr. E. Beneše v Kopřivnici se tento veřejný závod koná od 9.00 hodin a je rozdělen dle věku dětí. První tři závodníci z každé kategorie získají věcné ceny. Mikulášská nadílka je připravená pro všechny!

 

 

V sobotu od 15.00 hodin také můžete dorazit na akci s názvem „Moje trdlování“. Taneční přehlídka dětí předškolního a mladšího školního věku se bude konat ve Velkém sále Kulturního domu Kopřivnice. Svůj talent zde předvedou děti z mateřských škol a připraven je také doprovodný program! Akci pořádá Moje školka a vstup je volný.

 

 

Ondřejská pouť. Letos naposledy se budete moci podívat do areálu hradu Hukvaldy. V neděli od 8.00 do 16.00 hodin se zde koná tradiční Ondřejská pouť. V 9.00 hodin se v kapli sv. Ondřeje uskuteční mše svatá. Pro návštěvníky bude zajištěna vařonka, medovina, párky z kotle a jiné pochutiny. V podhradí se můžete těšit na stánkový prodej. Vstup zdarma! V prosinci bude z důvodu změny provozovatele hrad uzavřen.

 

 

Bleší trh Pošli to dál! Překáží vám doma nepoužívané věci? Přijďte je prodat! Výhodně můžete také nakoupit oblečení, hračky, knihy, sportovní potřeby, LP, CD, DVD, starožitnosti, sbírky…. To vše v sobotu od 8.00 do 16.00 hodin v sále Katolického domu v Kopřivnici.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice