4. 12. 2015

 

Prodej vánočních stromků v Kopřivnici na městské plantáži u koupaliště bude probíhat ve čtvrtek 17. prosince 2015 od 13:30 do 15:30 hod.

 

 

Kabelová televize Kopřivnice informuje, že 7. prosince 2015 dojde ke změně programové nabídky Thematic HD. Přenos programu History HD bude ukončen a  nahrazen novým HD programem. K tomuto kroku nás vede fakt, že kanál HISTORY HD nenaplnil očekávání diváků. Postupně měnil svoji programovou náplň a tak se odkláněl od očekávaného historického k všeobecnému obsahu. Diváci se mohou nově těšit na  dvojkanál Viasat Nature HD / Viasat History HD.

 

 

Druhé kolo kontrol zakázaného prodeje alkoholu dětem nedopadlo dobře. V listopadu bylo zjištěno více případů podávání alkoholu mladistvým než při předcházející kontrole. Policie ČR ve spolupráci s Odborem protidrogové politiky Úřadu vlády ČR, Českou obchodní inspekcí, živnostenskými úřady (MPO) a dalšími institucemi provedla v rámci AKCE ALKOHOL druhou sérii kontrol zakázaného prodeje alkoholu mladistvým v českých barech a restauracích. V minulém týdnu téměř dva tisíce policistů zkontrolovalo více než 1500 provozoven. Alkohol požilo 287 dětí. Je to tedy o 51 případů více, než tomu bylo v říjnu.

 

 

Kraj má nový Moravskoslezský pakt zaměstnanosti. Spolupráce Moravskoslezského kraje, Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje a Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje vede k prosperitě regionu a bude se dále rozvíjet. Shodli se na tom představitelé těchto tří subjektů na společném zasedání, jež mělo za cíl vyhodnotit a aktualizovat společný dokument Memorandum o spolupráci. V úterý 1. prosince 2015 podepsali novou Dohodu o partnerství – Moravskoslezského paktu zaměstnanosti na léta 2016 – 2023.

 

 

Lesníci dělají opatření proti zlodějům vánočních stromků i jmelí. Do Vánoc zbývá už necelý měsíc. V lesích se prořezávají stromky a lesníci řeší i jejich krádeže. Vzkaz pro zloděje je ale jasný: kavkazské jedle, o které je v posledních letech největší zájem, v českých a moravských lesích nerostou. A pro pár smrčků nemá cenu riskovat. Lesní stráže mohou za krádež stromku na místě udělit blokovou pokutu dosahující až 15 tisíc korun.  K řadě opatření, která se ve státních lesích před Vánoci chystají, patří i prostřih korun stromků, aby se snížila jejich estetická hodnota. Účinný je také chemický postřik. K Vánocům patří také jmelí. Podle Lesního zákona je jeho sběr v lese zakázán. Vlastník lesa může z tohoto zákazu udělit výjimku. Při nelegálním trhání jmelí může lesní stráž trhače jmelí na místě pokutovat až dvěma tisíci korunami a ve správním řízení až pěti tisíci korunami. Není vyloučena ani náhrada škody.

 

 

Mikulášskou jízdu slibuje Kulturní dům Kopřivnice. V pátek od 16.00 hodin vypukne pestrý program v centru města, ve kterém vystoupí žáci ZŠ 17. listopadu HTK Band, představí se tanečníci skupin Amirah, Farridah a Elma. V 17.00 hodin pak přijede Mikuláš se svou družinou, aby rozsvítil vánoční strom a potěšil děti. Chybět nebude ani předvádění vánočních zvyků, andělské a čertovské soutěže, andělská pošta a také možnost vyfotografovat se s Mikulášem, čerty a andílky.

 

 

Na Mikulášskou jízdu zve také město Příbor. V pátek od 17.00 hodin se bude konat na tamním náměstí dětská mikulášská show se vzácným hostem – Yvettou Blanarovičovou. I zde Mikuláš slavnostně rozsvítí vánoční stromeček. 

 

 

Mikulášské akce pokračují i v sobotu. Zavítat můžete například na Bubla city ranč do Kopřivnice, kde vás čeká akce s názvem „Čert a Mikuláš“.

 

 

Očekáváni jste také v Restauraci Na koupališti v Kopřivnici, kde bude Mikulášská nadílka probíhat od 16.30 hodin.

 

 

Na Mikulášskou nadílku se v sobotu mohou těšit také obyvatelé Vlčovic. Od 14.00 hodin bude v Kulturním domě vrcholit zábavné odpoledne plné soutěží nejen pro děti.

 

 

Možná přijde i Mikuláš je název akce, která se připravuje na sobotu v Junior baru v Příboře. Od 16.00 hodin se děti budou moci setkat s Mikulášem, čertem i andělem. Společně si budou hrát, soutěžit i tančit.

 

 

Ve Štramberku bude v sobotu pro děti připravena Mikulášská pohádka s nadílkou. V Kulturním domě ve Štramberku sehraje Divadlo Pod starou věží pohádku Vyměněná princezna. Začátek představení je naplánován na 16.00 hodin. Po představení bude následovat Mikulášská nadílka.

 

 

Kdybyste náhodou žádnou z předešlých akcí nestihli, šanci budete mít ještě v neděli. Na terase Hotelu Štramberk bude probíhat od 17.00 hodin Mikulášská nadílka. V 17.00 hodin se také rozsvítí vánoční strom na náměstí.

 

 

S II. adventní nedělí přichází také další adventní koncert ve městě Příboře. V Refektáři piaristického kláštera se od 17.00 hodin představí Jarmila Paclová, Alžběta Falcníková a Judita Šprochová v programu nazvaném Adventní souznění.

 

 

Adventní čas využívají také známé osobnosti pro svou charitativní činnost. V neděli se tak od 18.00 hodin v Katolickém domě v Kopřivnici bude konat dobročinný koncert „Ke hvězdám“. Na akci vystoupí Céline Bossu s kapelou Hluční sousedé. Hostem bude patronka neziskové organizace Purpura, o. s. zpěvačka Lo Hrůzová. Výtěžek z koncertu bude věnován právě na činnost neziskové organizace Purpura.

 

 

Kopřivnické kino v neděli přinese další z přímých přenosů baletu z Bolšoj Těatru. Program bude zahájen v 15.45 hodin a potrvá 185 minut. Jeden z nejznámějších milostných příběhů novodobých dějin v tanečním podání umělců baletního souboru moskevského Bolšoj Těatru na hudbu ze známých i méně známých Verdiho oper. Baletní inscenace o třech jednáních a pěti dějstvích vznikla na motivy novely francouzského prozaika Alexandra Dumase ml. „La Dame aux camélias“. Romantický příběh vypráví o dívce Marguerite, která je svou krásou, bohatstvím a vkusem proslavená po celé Paříži. Na jednom plese je pak představena mladému muži Armandovi, do kterého se okamžitě zamiluje. On její lásku opětuje a společně pak prožívají hluboký vášnivý vztah, kterému ale není dopřáno dlouhého trvání. Marguerite se po nátlaku Armandova otce a pařížské společnosti vrací zpět ke svému dřívějšímu způsobu života kurtizány a nakonec umírá osamocena na nevyléčitelnou plicní chorobu.

 

 

Christmas Dodgeball party se koná v sobotu od 14.00 do 19.00 hodin v tělocvičně ZŠ dr. Milady Horákové v Kopřivnici. Zahrajete si americký styl vybíjené, kdy proti sobě stojí týmy po šesti hráčích, které disponují třemi balóny a třemi minutami času… Po turnaji následuje after party!

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice