16. 12. 2015

 

Město nabízí do nájmu dva městské byty o velikosti 1+2 na ul. Obránců míru čp. 399 ve 2. a 3. patře, za podmínky přistoupení k dluhu, které jsou určeny pro stávající nájemce městských bytů v Kopřivnici, za podmínky uzavření dohody o přistoupení k dluhu a dále za podmínky vrácení bytu, který nyní užívají zpět pronajímateli. Nájemci musí být pár, mající v péči alespoň jedno nezletilé dítě nebo osamocený rodič s minimálně dvěma nezletilými dětmi. Nabídka platí od 27. 11. 2015 do 16. 12. 2015. Vyplněnou přihlášku odevzdejte v neprůhledné a zapečetěné obálce s uvedením adresy předmětného bytu, o který máte zájem, nejpozději do 16. 12. 2015 do 16:00 hodin na Městský úřad Kopřivnice, odbor majetku města, oddělení bytové správy, Štefánikova 1163, 8. poschodí, dveře č. 868 nebo 867.

 

 

Vánoční jarmark se koná v centru Kopřivnice 16. a 17. prosince 2015.

 

 

Ve čtvrtek 17. prosince od 13:30 do 15:30 hodin se budou prodávat vánoční stromky na plantáži naproti koupališti. Prodejní cena vánočních stromků bude 350 korun.

 

 

MONTESSORI OD ZAČÁTKU, 18. 12. 2015 „Hudba a umění jako projev duše“. Další seminář z cyklu inspirovaného Montessori filosofií. Mateřské centrum Klokan, Kopřivnice, 17:00. Přednáší Bronislava Zátopková.

 

 

Od listopadu 2015 jsou v Příboře v provozu tři elektronické informační tabule, které poskytují cestujícím aktuální informace o odjezdech jednotlivých spojů, včetně případných dalších informací (o zpoždění, změnách, výlukách apod.). Elektronické informační LED panely jsou umístěny na zastávce Příbor – u škol, na budově tělocvičny Masarykova gymnázia, a na autobusových zastávkách Příbor, u kostela, a Příbor, u pošty.

 

 

Vozidlo 21. století navrhnou tentokrát studenti. Zajímavý projekt s názvem Navrhni svoji Tatru a staň se Tatrovákem, v rámci kterého bude navrženo nové terénní vozidlo Tatry pro 21. století, rozjíždí vedení kopřivnické automobily Tatra Trucks. Do chystané soutěže se mohou přihlásit nejen studenti středních a vysokých škol, ale také již úspěšně vystudovaní absolventi nejrůznějších technických oborů. Ti budou mít jedinečnou šanci navrhnout užitkový terénní vůz tohoto století. Zájemci a techničtí nadšenci mohou posílat přihlášky do soutěže do konce března příštího roku, a to buď poštou na adresu společnosti nebo na emailovou adresu navrhnitatru@tatra.cz. Finální autorské projekty musí obsahovat nejen grafické a konstrukční návrhy, ale také doprovodný text.

 

 

Město Kopřivnice opět dokázalo, že patří ke špičce takzvaných Zdravých měst. V rámci Konference Národní sítě Zdravých měst České republiky, převzali zástupci Kopřivnice na začátku prosince ocenění v druhé nejvyšší kategorii soutěže. V pořadí dvaadvacátá Konference Národní sítě Zdravých měst ČR se v Kaiserštejnském paláci v Praze uskutečnila v úterý 1. prosince. Její účastníci si na ní předali zkušenosti a osvědčené postupy, které užívají ve svých obcích, městech či regionech v rámci zkvalitňování činností na úřadech, udržitelného rozvoje, zapojování veřejnosti, strategického plánování a řízení. Součástí konference bylo i slavnostní ocenění nejpokročilejších realizátorů mezinárodní metody kvality místní Agenda 21. Město Kopřivnice již po deváté převzalo ocenění za práci v souladu s principy této metody v druhé nejvyšší kategorii B. Posun v našem případě nastal v tom, že jsme oproti loňskému roku získali tři hvězdičky.Kromě Kopřivnice své kvality potvrdili také například zástupci Zdravých měst Chrudimi, Litoměřic, Vsetína, nebo obce Křižánky. Gratulaci, diplom a malou pozornost obdrželi zástupci jmenovaných míst z rukou Marie Petrové, předsedkyně Pracovní skupiny pro MA21 Rady vlády pro udržitelný rozvoj a ředitele Národní sítě Zdravých měst Petra Švece.

 

 

Léčivé divadlo Gabriely Filippi – Andělé v mém srdci – se chystá v KDK 16. prosince v 19 hodin.

 

 

Město Kopřivnice se Správou sportovišť Kopřivnice připravilo pro kopřivničany vánoční dárek v podobě bezplatného vstupu na krytý bazén, bruslení veřejnosti a sjezdovku ve dnech 23. a 31. prosince 2015.

 

 

Memoriál Otakara Michálka – Soutěž ve skoku vysokém – 18. 12. 2015, 3. ročník – Kopřivnická laťka – 25. ročník. Pořádá ZŠ dr. Milady Horákové Kopřivnice a ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice, Sportovní hala ZŠ Emila Zátopka, 9:00 hod.

 

 

V pátek 18. Prosince se v klubu Nord představí nejrůznější domácí amatérská hudební seskupení. NORD Music Club a občanské sdružení Kultura Srdcem pořádají již pátý ročník akce s názvem Kopřivnická soutěž kapel. Multižánrová přehlídka hudby se uskuteční dne 18. 12. 2015 letos již podruhé v hudebním klubu na sídlišti Sever. Hlavní podstatou celé akce není hodnotit prezentovanou hudební produkci, ale představit veřejnosti vlastní tvorbu. Pro přihlášené účinkující je to také velká příležitost, jak se podělit o zkušenosti s ostatními umělci a možnost najít nové nápady a inspiraci.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice