2. 5. 2016

 

Veřejné setkání s obyvateli do Mniší se koná v úterý 3. května v 17 hodin. Program veřejných setkání je podobný ve všech místních částech. Nejprve dojde na představení členů komise rady pro město a danou místní část. Následovat bude vyhodnocení Akčního plánu rozvoje města Kopřivnice na léta 2015 – 2016 a informace o akcích plánovaných na další období. Posledním a stěžejním bodem programu bude diskuze s občany, při které mohou obyvatelé kopřivnických místních částí nastínit vedení města problémy, se kterými se potýkají.

 

V týdnu od pondělí 2. května do soboty 7. května v době od 8 do 17 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin, se budou v Kopřivnici sbírat pneumatiky všech možných druhů. Kopřivnický odbor životního prostředí připravil mimořádný sběr, díky kterému se budou moci obyvatelé města starých pneumatik zbavit zcela zdarma. Vybírat se budou všechny druhy pneumatik bez disků, a to včetně těch od osobních, nákladních automobilů, traktorů a podobně. Maximální počet bude deset kusů na osobu. Aby mohli obyvatelé Kopřivnice staré pneumatiky zcela zdarma odevzdat, bude nutné je v uvedeném termínu dovézt do sběrného dvora na ulici Panské a tam se prokázat svým občanským průkazem. Tímto chce město zabránit, aby do sběrného dvora začali svážet staré pneumatiky lidé ze širokého okolí, protože za jejich odevzdání se běžně platí.

 

Členové kopřivnického dětského zastupitelstva absolvovali minulý týden ve Francii v partnerském městě Trapp druhé setkání v rámci mezinárodního projektu „O našem městě chceme rozhodovat s vámi“.

 

Pokračuje soutěž s cimbálovou muzikou Pramínky o pět cen. Těmi jsou cédéčka a vstupenky na jubilejní koncert, kde bude pokřtěno nové album. Ten se koná v neděli 15. května v Katolickém domě v Kopřivnici a začíná v 16:00 hodin.

Jak se jmenuje druhé album cimbálové muziky Pramínky:

A/ Pověsti, legendy a jiné dřysty

B/ Kaj pujděm

C/ Pověsti, povídačky a jiné dřysty

Odpovědi nám posílejte ve tvaru – vaše jméno mezera a odpověď A, B či C prostřednictvím

SMS na telefonním čísle 774 599 474 nebo e-mailem: studio zavináč ktk.cz

Uzávěrka je ve středu 4. května 2016 v pravé poledne.

 

Naše Městská knihovna zve 3 května od 13 do 18 hodin všechny děti na výtvarnou dílnu na téma netradiční dáreček na svátek matek.

 

Velký sál KDK obsadí v úterý 3. května od 18.30 hodin Janáčkova filharmonie Ostrava s programem Filmové melodie.

 

Jubilejní 30. ročník přehlídky Kopřiva nabídl bohatý program, opět rozprostřený do sálů v Kopřivnici a ve Štramberku. Představilo se 9 divadelních souborů. Při zahájení přehlídky starosta Miroslav Kopečný poděkoval Jirkovi Cachnínovi za třicet let dramaturgické práce při přípravě Kopřivy a předal mu Poděkování města Kopřivnice. Porota udělila cenu za tvůrčí přínos Jaroslavu Achabu Haidlerovi z Činoherního studia v Ústí nad Labem, který přijel zahrát znovu po 30 letech PANA THEODORA MUNDSTOCKA, českého žida za protektorátu. Tato hra byla uvedená na první Kopřivě v roce 1987. Diváckou cenu za perfektní výkon získalo HADIVADLO s inscenací MARYŠA, na toto představení diváci zamířili do Kulturního domu, a mohli tak podpořit kopřivnickou herečku, Táňu Malíkovou v roli služky Rozáry. Cenu za nejlepší herecký výkon dostal od poroty Lukáš Melník z z ostravského Divadla Petra Bezruče.

 

TATRA TRUCKS a.s. a holding průmyslových firem CZECHOSLOVAK GROUP zavádějí ve spolupráci s českou pobočkou nadnárodní nevládní organizace Transparency International jako první subjekty v České republice protikorupční program přizpůsobený požadavkům Protikorupčního indexu firem obranného průmyslu, který spravuje ve spolupráci s jinými národními pobočkami Transparency International UK. Jedná se o komplexní soubor zásad a opatření, které potírají korupci a netransparentnost ve všech myslitelných formách. Zahrnuje pravidla pro vztahy se zákazníky, subdodavateli či příjemci sponzorských darů. Kromě rozsáhlého dokumentu zveřejněného na websitech společností zahrnuje protikorupční program i etický kodex, prováděcí směrnici a průběžné protikorupční vzdělávání.

 

Ke Dni Země se připojili i klienti nízkoprahového centra Racek brigádu v rámci Dne země. Jako tradičně i letos se zapojili do brigády na sběr odpadků. 22. Dubna se 9 klientů vydalo na turistické stezky v okolí Kamenárky  a Váňova kamene a vysbírali z lesa přes 150 kg biologicky nerozložitelného odpadu. Za práci účastníci dostali snídani, svačinu a na oběd jako vždy- guláš. Byla to již 8 brigáda v rámci Dne země. Další akce NP Racek je na programu v úterý 10. května, kdy se v centru na ulici Horní koná den otevřených dveří a to od 13:00 do 16:30.

 

Ve středu 30. března proběhl zápis dětí, pro umístění do mateřské školy v Kopřivnici či v místních částech. Bylo podáno 202 žádostí. Největší počet žádostí byl přijat v MŠ Česká, Šustaly a Buriana. Nejméně jich bylo přijato v MŠ Pionýrská a Záhumenní.  V pátek 22. dubna byly zveřejněny výsledky zápisu. Bylo přijato 167 dětí, všechny tří až šestileté. Mateřská škola navíc přijala 36 dětí, narozených do konce roku 2013.  Nebylo vyhověno  35 žádostem o umístění dětí ročníku 2014, protože zařízení nejsou schopna odborně zajistit  řádnou péči o tyto děti, chybí personál pro jesle a  třídy nejsou vybaveny ani stavebně ani hračkami pro takto malé děti. Nadále jsou řešeny odklady školní docházky, výsledky budou známy až koncem května.

 

CHKO Beskydy povolila autobusovou dopravu na vrchol Lysé hory. Dopravcem bude od 9. 5. ČSAD Frýdek Místek. Turisty bude vozit 3x týdně. Pravidelná letní autobusová linka bude vyjíždět ze zastávky Raškovice, hotel Ondráš každé pondělí, středu a pátek. Stejně jako minulou sezónu budou všechny páteční výjezdy s průvodcem Beskydského informačního centra, který cestujícím prozradí zajímavé informace o Lysé hoře již cestou autobusem. Na vrcholu pak turisty provede poznávacím okruhem s výkladem. V úterky a čtvrtky budou odbaveny pouze poptávky velkých skupin nad 35 cestujících. Více informací o lince lze najít na pobočkách Beskydského informačního centra ve Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí. Stejně jako v minulých letech bude linka v provozu od května do září.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice