Třídenní putování naším krajem prezident Miloš Zeman zakončil v Beskydech, návštěva Kopřivnice a firmy Brose byla nakonec zrušena.

 

Neonová postava Emila Zátopka, která zdobila český olympijský dům v Riu, míří do Kopřivnice, radnice hledá pro siluetu vhodné umístění.

 

Radnice podá žádost o dotaci na rekonstrukci letního stadionu, studie počítá s částkou více než 30 milionů korun.

 

Radní schválili plán zimní údržby ve výši cca 4,5 milionu korun, který se příliš neliší od minulého roku.

 

Ustavující zasedání krajského zastupitelstva se uskuteční ve čtvrtek 10. listopadu 2016.

 

Pokud je vám zima, je dobré vytáhnout šály a čepice. A máte-li rádi originální kousky, můžete si ji uháčkovat sami, Kdo to neumí, může zajít do knihovny, na tvůrčí dílnu háčkování. Stačí vzít si s sebou správně barevnou přízi a háček – návody, tipy a dobré rady poskytne lektorka, případně zkušenější háčkařky v knihovně. Dílna je vhodná i pro začátečníky! První tvůrčí dílna „Háčkování v knihovně“ se konala 2. Listopadu, další setkání s vlnkami a přízemi se chystá na 9. listopadu.

 

O VÍLÁCH, SKŘÍTCÍCH A VODNÍČCÍCH. Město Příbor zve všechny na pohádkový večer Ireny Kopecké, který se uskuteční v pátek 4. 11. 2016 od 17.00 hodin v refektáři piaristického kláštera v Příboře. Recitovat budou: Mořic Jurečka, MUDr. Jiří Prokeš, MUDr. Tereza Hasserová a Denis Schneiderka. Hudebním doprovodem bude Vladimír Artz. Po skončení programu proběhne autogramiáda nové knihy Ireny Kopecké – O vílách, skřítcích a vodníčcích.

 

FIDLOVAČKA ANEB ŽÁDNÝ HNĚV A ŽÁDNÁ RVAČKA. Město Příbor zve všechny na divadelní představení Divadelního souboru Pod věží ze Štramberka, který zahraje známou inscenaci Fidlovačka aneb žádný hněv a žádná rvačka v pátek 4. 11. 2016 ve 20.00 hodin v Kulturním domě Příbor.

 

NAROZENINOVÝ MOTÝLEK. Od pátku 4. 11. 2016 do soboty 5. 11. 2016 se v Kopřivnickém kulturním domě uskuteční již 20. ročník přehlídky tance, zpěvu a dramatické tvorby dětí a mládeže s handicapem Narozeninový Motýlek 2016. Programem bude provádět Roman Pastorek a vstupné je dobrovolné. V pátek je na programu připraveno od 15.00 do 17.00 workshopy, výtvarné dílny OPTYS, malování na obličej, tvoření z balónků, fotokoutek, kadeřnice, karaoke, muzikodílna. Od 18.00 vystoupí hudební soubor ZŠ 17. listopadu, Kašpárek v rohlíku a na závěr je připravena diskotéka. V sobotu od 13.30 proběhne uvítací vystoupení sboru ZŠ 17. listopadu a od 14.00 se můžete těšit na hlavní program ve velkém sále. V přestávkách bude k vidění vernisáž fotografií z předchozího dne.

 

Město Štramberk zve všechny na vyřezávání a zdobení halloweenských dýní, výrobu strašidelných masek pro děti s doprovodným programem a čarodějnickou akademií v sobotu 5. 11. 2016 od 13.00 hodin na dolní nádvoří hradu Štramberk. K poslechu zahraje Štramberský band, jako občerstvení bude připraveno opékání párků na ohni. V případě velmi nepříznivého počasí se akce ruší.

 

 NOC S HVĚZDÁŘEM – ZIMNÍ OBLOHA. Historické Město Štramberk a hrad Štramberk s věží Trúbou vás srdečně zve na Noc s hvězdářem – zimní obloha v sobotu 5. 11. 2016 v 18.00 hodin. Sraz bude u Jaroňkovy útulny na Štramberském hradě. K vidění bude: Měsíc – před první čtvrtí, Venuše a Saturn – po setmění velmi nízko nad západem (pozorování během soumraku před 18.00 hodinou), Mars – po setmění nad jihozápadním obzorem a další. Pro konání akce je nutná jasná obloha.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice