9. 10. 2017

 

Kvůli rekordním cenám a někdy i prázdným regálům jezdí Češi pro máslo do Polska. I tam se sice jeho cena zvedla, ale podle zkušeností spotřebitelů se v porovnání s Českem dá pořídit daleko výhodněji. Ve prospěch polských obchodníků přitom hraje i nižší cena některých dalších potravin. Supermarkety v příhraničí tak o české zákazníky nouzi nemají. Máslo v balení 375 g stojí 11,99 zlotých. Je to levnější než u nás a má 83 procent tuku.

 

Pozvánka na Kateřinický trail, tedy běžecký závod pro muže, ženy, ale i děti všech věkových kategorií. Šestý ročník akce proběhne v neděli 15. října. Organizátoři připravili 13 tratí včetně několika novinek. Registrace včetně více informací na webových stránkách akce.

 

Soutěž KTK s Voxelem o 3 x 2 vstupenky na koncert #PopFolklorTour: Voxel s Cimbálovkou

který se koná v pátek 27. 10. 2017ve 20:00 hod v KDK Kopřivnice

Soutěžní otázka: Jak se jmenovala punkrocková kapela ve které Voxel (vlastním jménem Václav Lebeda) v Kopřivnici začínal.

A/ Balanc

B/ Burnout

C/ Burnley

Odpovědi zasílejte prostřednictvím SMS na telefonní číslo 774 599 474 nebo e-mailem: studio zavináč ktk.cz

Ve tvaru vaše jméno – odpověď. Uzávěrka je ve středu 11. 10. 2017 v 10:00.

 

Soutěž KTK s Autoklubem ploché dráhy, o 3 x 2 vstupenky na Mistrovství České republiky na dlouhé ploché dráze,

na letním stadionu v Kopřivnici, v neděli 8. 10. 2017 od 13:00 hod. 

Jaký je rozdíl mezi dlouhou plochou dráhou a klasickou plochou dráhou

A/ Motorka je oproti strojům z klasické dráhy o kousek kratší.

B/ Závod se jede na 6 kol.

C/ Motorka je oproti strojům z klasické dráhy o kousek delší a má dvourychlostní převodovku.

Výherci:

1/ Roman Rozsypálek

2/ Libor Klepáč

3/ Pavel Polášek

 

Katolická beseda zve v Út 10. 10. 2017 do katolického domu na přednášku Věry Sosnarové. – Příběh ženy, která přežila gulag – od 18.00.

 

Další přednáška o českých spisovatelích ve Vile Machů s Ladislavem Cvíčkem se chystá na 11. října a tentokrát bude zaměřena na osobnost Aloise Jiráska.

 

Kurz automatické kresby pro začátečníky i pokročilé probíhá v centru Balsamina již třetím rokem pod vedením paní Sylvy Seidlové, zapojit se můžete 11. 10., 18.00-20.00.

 

Kalendář bude opět upozorňovat na akce konané v našem městě. Stejně jako v předchozích letech, i letos najdou obyvatelé města Kopřivnice ve svých schránkách městské kalendáře. Ty budou opět upozorňovat na městské akce, kterých v příštím roce, věnovanému oslavám 70. let povýšení Kopřivnice na město, nebude málo. Přehled kulturních, společenských i sportovních akcí pomáhají dávat dohromady samy spolky, organizace i jednotlivci, kteří zmíněné akce často organizují. „Pokud mají lidé zájem, aby byla právě jejich akce v městském kalendáři pro rok 2018 zveřejněná, je nutné, aby základní informaci o termínu a místě konání zaslali do 3. listopadu na e-mailovou adresu kopřivnického informačního centra,“ sdělila tisková mluvčí kopřivnické radnice Jana Hromočuková s tím, že adresa je ic@kopřivnice.cz a předmět e-mailu je třeba nazvat Kalendář 2018. Městské stolní kalendáře, tentokrát doplněné snímky odhalujícími zajímavosti našeho města z ptačí perspektivy, budou do všech kopřivnických domácností distribuovány během druhé poloviny prosince 2017.

 

Městská aukce je v plném proudu. Radnice ve středu 4. října opět spustila aukci nevyužitého majetku města. V nabídce jsou tradiční položky, ale i vyřazený automobil nebo rehabilitační přístroj. Město Kopřivnice se v aukcích zhruba dvakrát do roka zbavuje nevyužívaného majetku. „Jedná se o dlouhodobý majetek, který je k dalšímu využití v rámci města nepotřebný či nepoužitelný,“ uvedla Miroslava Michalská z evidence majetku. Aukce majetku byla spuštěna ve středu 4. října v 9 hodin. I tentokrát mají lidé z čeho vybírat. V nabídce jsou nejen klasické věci jako monitory, starý nábytek, a drobná elektronika, ale opět se najde několik kuriozit. „Tentokrát je v nabídce dodávkové auto Mercedes Benz Vito s automatickou převodovkou nebo třeba rehabilitační přístroj Power Plate,“ doplnila výčet nabízených věcí referentka evidence majetku. Aukce je dostupná na stránkách města Kopřivnice na adrese www.koprivnice.cz. Dražba věcí bude trvat do středy 11. října do 15 hodin. Případné další bližší informace u Miroslavy Michalské nebo na telefonním čísle 556 879 736.

 

Další akce, která probíhá pod záštitou Zdravého města je Cvičení pro dospělé zdarma. Přijďte si zacvičit do parku E. Beneše každé pondělí – v sudý týden od 17:00 hodin a v lichý týden od 10 hodin dopoledne až do 13. listopadu. S sebou si vezměte sportovní oblečení a pití.

 

Do konce října můžete fotit a hledat náměty pro 5. ročník FOTOSOUTĚŽE LBB 2017, kterou vyhlásily Obce Lašské brány Beskyd – Kopřivnice, Štramberk, Příbor a Hukvaldy, tedy je prostor širší – snímky mohou být pořízeny na území všech jmenovaných lokalit a musí mít tematickou vazbu na oblast Lašské brány Beskyd. Pro oceněné budou připraveny ceny v celkové hodnotě 10 000 Kč.

 

Moravskoslezský kraj se chystá rozdělit deset milionů korun na ozdravné pobyty žáků prvního stupně základních škol. Tento pilotní program pomůže dětem, které se díky němu dostanou minimálně na 12 dní na čerstvý vzduch do hor, lázní a rekreačních středisek. Zahájení příjmu žádostí je naplánováno na 1. 11. 2017, žádat bude možno až do 30. 4. 2018. Poslední ozdravné pobyty pak musí být realizovány nejpozději v dubnu 2019.

 

Dům dětí a mládeže prošel o prázdninách výraznou proměnou. Rekonstrukce se dotkla celé budovy, jak vnitřních prostor, tak i exteriéru. Firma MH-STAVBY, s. r. o., z Ostravy, provedla zateplení, sanaci statiky budovy, a částečnou výměnu dveří za 8,5 milionu korun včetně DPH. Novinkou je rekuperace. Součástí projektu je úprava stávajícího oplocení a zpevněných ploch v okolí budovy. Přestože stavaři stále na objektu pracují, většina kroužků již vítala děti na zahajovacích schůzkách. Protože interiéry jsou již dokončeny, od 9. října dům dětí a mládeže obnoví plný provoz. Letos DDM nabízí 95 kroužků pro děti a 10 kroužků pro dospělé. Novinkou je Taneční kroužek New flavour gang, A ve štramberské pobočce horolezení, metaná, aeriel hoop, taneční klub a capuiera. Zahajovací schůzky v těchto dnech probíhají, stále je ještě možnost se přihlásit. Slavnostní zahájení provozu se plánuje až na závěr října, kdy by měla být letošní rekonstrukce Domu dětí a mládeže definitivně ukončena.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice