4. 5. 2018

 

Město Kopřivnice si dnes připomene významný státní svátek Den vítězství. U této příležitosti se uskuteční pietní setkání u pomníku padlých před bývalou ZŠ Náměstí. Kopřivnice byla za druhé světové války obsazena německými vojáky 10. října 1938. V boji za svobodu padlo třiadvacet občanů, další byli zatčeni, vězněni či dokonce mučeni v koncentračních táborech. Zahraničního odboje se tehdy zúčastnilo jednadvacet obyvatel Kopřivnice, mnoho dalších bylo zapojeno do domácího odboje a partyzánských akcí. Bez větších bojů bylo město osvobozeno 6. května 1945. Dva dny poté, 8. května 1945, vstoupila v platnost kapitulace německých vojsk, která se všeobecně považuje za konec druhé světové války. Památku obětí druhé světové války uctí v pátek 4. května v 17 hodin členové Českého svazu bojovníků za svobodu a Vojenského sdružení rehabilitovaných spolu se zástupci města. Zvána je široká veřejnost.

 

Novým obchodním ředitelem TATRA TRUCKS je Petr Hendrych. V dubnu 2018 nastoupil do pozice obchodního ředitele společnosti TATRA TRUCKS Petr Hendrych, který má více než 20 let zkušeností z mezinárodně působících společností. Petr Hendrych se v čele obchodního oddělení TATRA TRUCKS zaměří na strategii, plánování, řízení prodeje a zvýšení obchodní hodnoty společnosti.

 

Svoz směsného komunálního odpadu, který připadá na den 8. května – státní svátek, proběhne tentokrát již o den dříve v pondělí 7. května.

 

Provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, že 10. 5. 2018, od 7:00 do 17:30 hod. a 11. 5. 2018, od 7:00 do 13:35 hod. v úseku Štramberk – Veřovice na trati 325 – Studénka – Veřovice (a zpět) proběhne výluka. Dopravce České dráhy, a.s. proto musí přistoupit k následujícím opatřením: Vlaky výchozí/končící v ŽST Kopřivnice ve/ze směru Veřovice (tj. Os 23140, Os 23141, Os 23142, Os 23143 a Os 23144) budou nahrazeny v úseku Kopřivnice – Veřovice a opačně. Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. V době výluky bude probíhat údržba a oprava kolejí na trati, odstranění vegetace v blízkosti trati a udržení technického stavu trati.

 

Májové rande s knihou naslepo aneb nesuďte knihu podle obalu! připravila městská knihovna Kopřivnice od 3. až do 31. května.

 

Ladyzz Bass & Futuretro si pro vás připravili speciální párty v Kopřivnici v papája klubu 4.5. od 20 hod.

 

Kulturním dům Příbor pořádá v pátek 4. května od 19.00 hod. travesti show s názvem Divoké kočky. Během večera vystoupí Sindy, Miriam a Paloma.

 

Beskyd Model Kit Show. Od soboty 5. května do neděle 6. května se můžete těšit na 22. ročník mezinárodní výstavy a soutěže. Akce se uskuteční v Kulturním domě Kopřivnice od 9.00 hod. Během dne se můžete těšit na mezinárodní výstavu a soutěž modelů ve vyhlášených kategorií a soutěž modelů mládeže do 15 let, prodejní expozice modelářských firem a burzu modelů.

 

Můžete si po dobu jednoho měsíce zdarma vyzkoušet programy z balíčku HBO KINO a aplikaci HBO GO. Programový balíček HBO zahrnuje kvalitní filmovou produkci, kterou přenášejí stanice HBO, HBO 2 a HBO 3 prostřednictvím standardního televizního vysílání. HBO GO je jedinečnou internetovou službou HBO, kde můžete sledovat stovky hodin své nejoblíbenější pořady. V nabídce je nespočet seriálů, komedií a skvělých filmů. Navíc vše můžete sledovat kdekoliv a kdykoliv, stačí vám k tomu mobil nebo třeba tablet. Mobilní HBO nabízí také širokou půjčovnu filmů. Najdete zde stovky filmů, zajímavé dokumenty, populární seriály a mnoho dalších skvělých videí. Některé pořady lze sledovat i v původním znění s titulky. Pro zprovoznění aplikace se stačí zaregistrovat na webu www.ktk.cz

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice