7. 5. 2018

 

K výročí 120 let od výroby prvního nákladního automobilu v Kopřivnici a k této příležitosti bude v Technickém muzeu Tatra v Kopřivnici ve středu 9. 5. 2018 v 17 hodin zahájena výstava s názvem: S Tatrou všude! Prostřednictvím prospektů nákladních vozidel, má výstava za cíl vizuální formou prezentovat bohatou výrobní produkci automobilky, která se nesmazatelně zapsala do dějin techniky 20. století. Vedle technických dat a popisů nákladních automobilů, jsou prospekty pestrou prezentací proměn různých soudobých přístupů grafiky k propagaci užitkové techniky. Zároveň budou v Technické muzeu Tatra poprvé vystavena dvě vozidla ze sbírky Jiřího Hlacha, zakoupené automobilkou Tatra v roce 2016.

 

Elita míří do Kopřivnice. Na kopřivnický letní stadion opět zavítá naše plochodrážní špička, aby zde v neděli 13. května bojovala o body do mistrovství republiky jednotlivců. Poprvé od loňské obnovené premiéry se představí i naše jednička Václav Milík. Loňský vítěz zlaté přilby, bronzový v ME, který už okusil i stupně vítězů v Grand prix, zatím na 480metrů dlouhém a rychlém oválu nestartoval. Při jeho kvalitách, které prokazuje i v polské extralize v barvách Sparty Wroclaw, by to neměl být pro něj problém.Cestu k titulu mu budou chtít ztížit i další. Především obhájce titulu zkušený Josef Franc, který je na severu Moravy jako doma, loni tu slavil i titul na dlouhé dráze. Že to „Pepemu“ jede, dokazuje i vítězství v prestižním Prague Open na úvod sezóny. Na svou šanci ale budou číhat i další. Mladý Eduard Krčmář se letos stal překvapivě lídrem polského Gniezna, s nímž postoupil z druhé do první ligy. Zdeněk Holub se prozměnu stal vítězem mezinárodního mistrovství Slovenska. Ale nezapomínejme ani na střední generaci. Hynek Štichauer byl v Prague Open druhý a s Francem se chystá na seriál GP na dlouhých a travnatých drahách, Matěj Kůs se zase úspěšně vrátil do britské ligy.

 

Komentovaná pouťová prohlídka Štramberkem je zajímavý program na úterý 8. 5., kdy se můžete projít po nejzajímavějších místech města Štramberku.

 

Přehlídka vystoupení kroužků DDM Kopřivnice – Křížem krážem domečkem startuje ve středu 9. 5. ve 14 hodin.

 

Ve středu 9. 5. si nenechte ujít Jazzový koncert čtyř sladěných hlasů doprovázených muzikanty z jazzové katedry brněnské JAMU- FourWayClose, s Martinem Galiou v kině od 19 hod.

 

Koncert kopřivnické umělecké školy MIS Music.ke Dni matek se chystá v KD Štramberk od 13 hod. ve čt 10. 5. 2018.

 

Městská knihovna Kopřivnice zve všechny děti na výtvarnou dílnu Přáníčka ke dni matek ve čtvrtek 10. 5. 2018.

 

Město Kopřivnice aktuálně nabízí nájem bytu 1+2 za podmínky přistoupení k dluhu a to na ulici Obránců Míru. Byt je určen široké veřejnosti. Vyplněná přihláška se odevzdává v neprůhledné a zapečetěné obálce nejpozději do 7. května do 16 hodin na radnici, na oddělení bytové správy, kde také získáte formulář přihlášky. Dále radnice opakovaně nabízí k prodeji rodinný dům se zahradou na ul. Tyršově za minimální kupní cenu 3 miliony 900 tisíc korun. Uzávěrka nabídkového řízení proběhne dne 15. května v 10:00 hodin.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice