8. 4. 2019

KTK ve spolupráci s HBO přináší svým zákazníkům týden volného vysílání programu HBO3 zdarma v rámci uvedení poslední série oblíbeného seriálu „Hra o trůny“. Volné vysílání HBO3 zdarma pro diváky KTK bude od 8. dubna 6:00 hodin do 15. dubna 6:00 hodin.

 

INFORMACE O ZÁPISU DO PRVNÍCH TŘÍD kopřivnických základních škol pro školní rok 2019/2020. Zápis se uskuteční v Kopřivnici ve čtvrtek 11. dubna 2019 od 13:00 do 18:00 hodin, v Lubině a Mniší ve čtvrtek 11. dubna 2019 od 14:00 do 17:00 hodin.K zápisu se dostaví děti, které k  31. 8. 2019 dosáhnou věku 6 let.

 

Ekologové Děti Země – Brno vyhlašují již 27. ročník ankety o antiekologický čin Ropák a 24. ročník ankety o antiekologický výrok Zelená perla. Kandidáty může do půlnoci do pátku 12. dubna 2019 na jejich adresu či na jejich e-mail dz.brno@ecn.cz posílat kdokoliv, pokud uvede jejich jména a důvod navržení, resp. citaci výroku. Formuláře pro vyplnění jsou i na stránce http://www.detizeme.cz/ropak .Ropáka 2017 získal poslanec, náměstek hejtmana Ústeckého kraje a zastupitel Děčína za ČSSD Jaroslav Foldyna a Zelenou perlu 2017 vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Ján Štuller. Výsledky obou anket budou zveřejněny v pátek 26. dubna 2019 v 11 hodin na tiskové konferenci v Brně. Mezi žhavými kandidáty na Ropáka může být za prosazování plavebního kanálu Dunaj-Odra-Labe nominován Ropák 2015 Dan Ťok. Silným kandidátem na Zelenou perlu prezident ČR, Ropák 2013 a autor Zelené perly 2014 Miloš Zeman, který prohlásil následující: „Nenechme se terorizovat ekoteroristy, protože si myslím, že nám vnucují svoji představu, že modrásek nebo sysel jsou důležitější než živočich, který se jmenuje člověk.“

 

Třetí klec už nastražili ochránci přírody na beskydského medvěda. Šelmu se snaží chytit, aby jí mohli nasadit sledovací obojek. Aktuálně je v terénu několik odborných pracovníků. „Agentura objednala práce, které souvisejí s odchytem medvěda, u Mendelovy univerzity. Takže v tuto chvíli se v terénu pohybují tři až čtyři naši dodavatelé, kteří obsluhují ty odchytové klece. A také dva naši zaměstnanci, kteří šetří škody a dokumentují situaci,“ řekla v rozhovoru pro Český rozhlas Ostrava Karolína Šůlová z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

 

PŘEDNÁŠKA: Severní Korea očima Milana Bureše začíná v úterý 9. 4. 2019 v 18 hod v kině.

 

Jarní program lidových písní z Příbora a okolí chystá muzeum Fojtství 10. dubna, vystoupí pěvecký sbor Valentin.

 

Pavel Lohonka Žalman přijede do Příbora 10. 4. – koncert v kulturním domě začíná v 19 hod.

 

19. ročník pěvecké soutěže malotřídních škol – Lubinský zpěváček hostí DDM Kopřivnice ve čtvrtek 11. 4. 2019 od 8:00 hod.

 

V Kopřivnici a místních částech Vlčovice, Lubina, Mniší bude realizována celoplošná ochranná deratizace, a to v souladu se zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví.

Město Kopřivnice provádí každoročně deratizaci ve dvou etapách. Kladení nástrah v jarní etapě deratizace proběhne v termínu od 08.04.2019 do 03.05.2019. Kladení nástrah v podzimní etapě proběhne v termínu od 16.09.2019 do 14.10.2019. Město Kopřivnice zároveň tímto vyzývá všechny vlastníky nemovitostí, správce a nájemce všech objektů na území města ke spolupráci, provedením deratizace ve svých objektech, pokud možno ve stejných termínech tak, aby celoplošná deratizace byla co nejúčinnější. Deratizaci pro město Kopřivnici provádí odborní pracovníci firmy DDesinDer, s. r. o., z Oder, tel. č.: 603 494 489. Tato firma je schopna provést deratizaci i pro jiné vlastníky nemovitostí, náklady na deratizaci hradí vlastník nemovitosti. Upozorňujeme občany, že v době probíhající deratizace je třeba zamezit volnému pobíhání domácích zvířat – psů a koček, bez dohledu chovatele. Předejdete tak možným komplikacím po náhodném požití nástrahy nebo uhynulého hlodavce vaším zvířetem! Případné informace o aktuálně zjištěném pobytu hlodavců zejména na pozemcích města můžete nahlásit na odbor majetku města případně prostřednictvím e-mailu: marta.holubova@koprivnice.cz.

 

DIVADLO: – Alenka v říši znaků – v rámci divadelního předplatného bylo z důvodu nemoci herců přesunuto na červen.

 

Další speciální vlak zastaví na nádraží v Kopřivnici. Legiovlak, který se ve městě zdrží od 9. do 14. dubna, připomene jednu z nejslavnějších kapitol naší vojenské historie. Vlak bude moci veřejnost navštívit zcela zdarma a jeho zastavení v Kopřivnici je tak zároveň tipem na zajímavě a užitečně strávené odpoledne.

 

V dubnu odstartuje třetí ročník Křížovkářské ligy. Potřetí se Kopřivnice zapojí do projektu Ivana Sekaniny a Moravskoslezského kraje, takzvané Křížovkářské ligy. Soutěž pro milovníky křížovek starší šedesáti let odstartuje již 4. dubna 2019. Podobně jako v předchozích ročnících, je i v tom letošním pro soutěžící připraveno deset různě náročných křížovek. Ty budou po dobu deseti týdnů každý čtvrtek vydávány na kontaktním místě v Městském informačním centru Kopřivnice. Při vyzvednutí té první zájemci obdrží záznamový arch, který bude v závěru slosovatelný. Pokud si někdo nestihne nebo zapomene vyzvednout křížovku pro určitý týden, nic se neděje. Následující čtvrtek získá křížovku novou společně s tou předchozí. Pro prvních čtyřicet seniorů, kteří úspěšně vyřeší všech deset křížovek, bude připravena drobná odměna. Podrobnější informace na e-mailu: pavla.zrunkova(zavináč)koprivnice.cz nebo na telefonním čísle 556 879 460. V roce 2018 se do Křížovkářské ligy v rámci Moravskoslezského kraje zapojilo 659 křížovkářů z 15 různých měst. Šlo o lidi starší 60 let, kteří se mohli zaregistrovat v domovech pro seniory, v klubech seniorů a v informačních centrech. Největší účast měl Havířov, Bruntál a Kopřivnice.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice